De Haagse Colleges kiest voor IP-telefonie via een glasvezelnetwerk

references-haagse-colleges.gif

Dat IP-telefonie ook voor onderwijsinstellingen een bijzonder aantrekkelijk alternatief is, bewijst de keuze van de Haagse Colleges in Den Haag voor Voice over IP (VoIP), ofwel telefonie over het datanetwerk. De Haagse Colleges bestaat uit zes ondernemende, zelfstandige scholen. De zes locaties hadden elk een eigen gedateerd telefoniesysteem, met nadelige gevolgen als hoge operationele en beheerkosten tot gevolg. De Haagse Colleges nam in 2009 contact op met de Trends ICT Groep met het verzoek voor een voorstel te doen voor de integrale telecominfrastructuur binnen de zes scholen.

Supersnel glasvezelnetwerk

Trends adviseerde De Haagse Colleges over te stappen op VoIP via de @COM Business Manager, daarbij gebruikmakend van de flexibele online VoIP diensten van OneCentral. Het grote voordeel hierbij is dat de Haagse Colleges zijn aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk van GlasLokaal in Den Haag, waarop ook OneCentral haar diensten kan leveren. Dit maakt het aantal VoIP-mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Eenvoudige keuze

Fons Bos, ICT-manager van de Haagse Colleges, legt uit: "We gebruikten het glasvezelnetwerk al voor data doeleinden. De @COM Business Manager en OneCentral leverde ons VoIP op het GlasLokaal-netwerk, dus lag de keuze voor @COM voor de hand. Momenteel hebben we de locaties "Hofstad Lyceum", "Hofstede Praktijkschool", "De Populier" en "Zandvliet College" aangesloten op de @COM Business Manager”.

Voordelen

De voordelen van de keuze van de Haagse Colleges zijn talrijk: aanzienlijk lagere operationele kosten, slechts één (data)netwerk noodzakelijk, eenvoudig en efficiënt beheer en onderhoud én optimale flexibiliteit. Bos:  ,,Alles is eigenlijk mogelijk, eenvoudig te installeren en integreren in bestaande IT- en telecomomgevingen. Verder is er altijd ruimte voor groei, eigen ontwikkelingen en aanpassingen. Ideaal dus voor De Haagse Colleges.”