Active Directory synchronisatie

active directory synchronizationDe @COM Active Directory Synchronisatie maakt centraal beheer van uw netwerk inclusief telefonie mogelijk. Door het simpel toevoegen, verwijderen of aanpassen van gebruikers in de Microsoft Active Directory, worden ook deze wijzigingen automatisch doorgevoerd in de @COM Business Manager. Het is dan niet meer nodig om als beheerder diverse systemen aan te passen bij het toevoegen, verwijderen en aanpassen van een gebruiker. Daarnaast kunnen ook de contactpersonen opgeslagen in de Active Directory worden gesynchroniseerd met het centraal telefoonboek van het systeem.

Er zijn dan ook twee verschillende Active Directory Synchronisatie onderdelen:

Active Directory User Synchronisatie

Deze functie maakt gebruik van extensie sjablonen die gekoppeld kunnen worden aan de afdelingen die gedefinieerd zijn in de Active Directory. Maakt u nieuwe gebruikers in de Active Directory aan, dan zullen deze aan de hand van de afdeling en de sjablonen worden voorzien van de juiste instellingen in de @COM Business Manager. Deze functie is ontwikkeld om gebruikt te worden in combinatie met de @COM Flexwerken functie. Deze functie maakt dan ook niet automatisch toestellen aan maar uitsluitend flexwerk extensies. Het enige wat u als systeembeheerder hoeft te doen is de gebruiker zijn werkplek tonen en te laten zien op welke manier hij/zij kan inloggen als flexwerker op het toestel van die werkplek.

Gemakkelijker kan het toch niet?  Jawel, dat kan wel!
In combinatie met de @COM Single Sign On functionaliteit hoeft u helemaal niets meer uit te leggen, de werknemer logt gewoon in op zijn PC en het toestel dat ernaast staat wordt automatisch ingelogd. Zo simpel is dat met de @COM Business Manager!

Active Directory Addressbook Synchronisatie

Deze functie realiseert een LDAP koppeling met de Active Directory en synchroniseert alle publieke contactpersonen met het @COM Centrale Telefoonboek. Hierdoor kunt u dus ook al uw relaties en contacten centraal in de Active Directory opslaan en uw beheer nog eenvoudiger maken.

NB: Bij deze functie mag i.p.v. Microsoft Active Directory ook gebruik worden gemaakt van een ander type LDAP gebaseerd systeem. 

pdf icon download