VoIP providers

Op het publieke telefonie netwerk bieden sinds een aantal jaren VoIP providers hun diensten aan. Vaak wordt dit benoemd als 'SIP trunks'. Het voordeel van VoIP providers ten opzichte van traditionele telefoonlijnen is dat er geen dure gateways voor aangeschaft hoeven te worden. Ook kunnen sommige providers scherpere tarieven bieden dan de providers van traditionele telefoonlijnen. Wanneer u als bedrijf veel uitgaand verkeer heeft kan dit een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Interopability
De @COM Business Manager kan met de meeste VoIP providers probleemloos gekoppeld worden.
Gecertificeerde VoIP providers zijn o.a.:

  • OneCentral
  • Vodafone (One Fixed & Corporate Net over IP)
  • KPN (VoIP Connect)
  • UPC Business / Ziggo Zakelijk
  • Esprit Telecom
  • Etc.

 

Voor nieuwe providers hoeft echter niet zozeer een certificerings-traject doorlopen te worden, maar wanneer u zeker wilt zijn van een goede werking van de SIP trunk, dan is certificering wel sterk aan te raden.

Zo'n certificering noemen wij een "Interopability Test" en deze test alle onderdelen van een verbinding zodat u ervan verzekerd bent dat alle diensten zoals nummerweergave, fax en modem verkeer, enz. probleemloos werken in combinatie met de @COM Business Manager.

Quality of Service
Een veelvoorkomende vraag van onze klanten is: "Kunnen we onze bestaande internet verbinding gebruiken voor de SIP trunk gebruiken?". In sommige gevallen kan dat, maar in de meeste gevallen raden wij dit af. Voor VoIP is namelijk gegarandeerde bandbreedte noodzakelijk. Dit betekent dat ander verkeer (zoals vpn, e-mail en ander internet verkeer) het VoIP verkeer niet mag verstoren. Voor sommige providers is het niet eens mogelijk om een eigen verbinding te gebruiken.
Vaak levert de provider zelf een DSL verbinding waar gegarandeerde bandbreedte zonder overboeking op beschikbaar is of wordt er in een bestaand IP-VPN van de klant de SIP trunk geleverd. De provider regelen dan zelf de QoS en zijn zij verantwoordelijk bij verstoringen met betrekking tot de audio.

 

Belangrijkste kenmerken:

  • Een SIP trunk levert een aanzienlijke kostenbesparing op
  • Additionele diensten zoals fax-to-mail en failover kunnen eenvoudig worden gerealiseerd
  • Een SIP trunk kan eenvoudig worden uitgebreid