Wat is Asterisk?

about-asterisk.pngDe @COM Business Manager werkt al enige tijd met de door Digium ontwikkelde VoIP telefonie toolbox; "The Asterisk Open-Souce PBX". Hiervoor is gekozen omwille van de hoge kwaliteit en flexibiliteit.

De eerste versies van de @COM Business Managers maakten al gebruik van Asterisk versie 1.2. Inmiddels zijn we vele versie verder en maakt de @COM Business Manager gebruik van de laatste "Long-term support". 

De Asterisk Open-source PBX software valt onder de GNU General Public License (GPL), dit houdt in dat de Asterisk broncode en de gecompileerde software van Asterisk constant in ontwikkeling is en vrij (open source) mag worden verdeeld. Kort samengevat; Asterisk kan door iedereen gratis worden gebruikt. Voor de @COM Business Manager is de code van Asterisk op maat aanpast naar onze specifieke functie eisen. De nieuwe broncode van deze "forked" Asterisk is dan ook volgens de voorwaarden van de GPL licentie gratis opvraagbaar.

 about-asterisk-dcap.jpgDe technici die hebben gewerkt aan de @COM Business Manager zijn allen door Digium gekwalificeerd, dit zijn zogenaamde dCAP'ers. Deze certificering is een waarborg afgegeven door Digium waaraan u kunt herkennen dat u te maken heeft met personen die ook daadwerkelijk verstand hebben van het product. Dit geldt overigens niet alleen voor de Asterisk Software want ook voor andere software onderdelen hebben onze technici alle benodigde certificaten, kwaliteit staat immers voorop! 

NB: Digium is enige tijd geleden door Sangoma overgenomen, maar is vooralsnog wel de eigenaar van de broncode.