Multiple Location Support (MLS)

Wanneer u gebruik maakt van meerdere @COM Business Managers in uw organisatie bestaat de mogelijk om de centrales aan elkaar te koppelen. Bij de @COM noemen wij dit "Multiple Location Support (MLS)". Deze functionaliteit maakt het mogelijk om tussen alle toestellen te bellen onafhankelijk van de locatie en daarbij ook nummer en naam informatie uit te wisselen. Multiple Location Support biedt organisaties met sub-locaties de mogelijkheid om te bellen tussen deze locaties als zijnde binnen dezelfde locatie, gebruikmakend van een gerouteerd IP netwerk over glasvezel of DSL verbindingen tussen deze locaties. Feitelijk bestaat hierdoor één groot IP netwerk waardoor het voor de toestellen niet uitmaakt waar deze staan, maar toch zijn er belangrijke verschillen:

 • Bandbreedte beperkingen op de IP verbindingen tussen de locaties
 • Verhoogde kans op uitval van de IP verbinding
 • Kans op overbelasting van de IP verbinding (congestie)
 • Kans op verminderde spraakkwaliteit tussen de locaties
 • Hogere kosten door maandelijkse lasten van de IP verbinding

 

Deze verschillen verdienen extra aandacht wanneer u overweegt een telefoonsysteem aan te schaffen voor een organisatie met meerdere locaties. De @COM Business Manager voorziet in een aantal slimme technieken om hier beter mee om te gaan, er zijn 2 verschillende basis-oplossingen mogelijk:

 

 • Single Server Solution (MLS-SS)
  Deze oplossing biedt u deze meeste functionaliteit door uw gehele organisatie. Iedere gebruiker is namelijk via een IP verbinding gekoppeld aan dezelfde @COM Business Manager Server waardoor het eigenlijk hetzelfde is als wanneer alle toestellen op dezelfde locatie staan. De voor- en nadelen van deze oplossing zijn:
  + Volledig behoud van alle functionaliteiten
  + Geen kans op overbelaste IP verbindingen door gebruik van connectiegroepen
  + Lagere kosten doordat minder bandbreedte vereist is
      (Mogelijke dankzij codec-conversie waardoor de codecs die minder bandbreedte verbruiken kunnen worden gecombineerd met codecs met een hoge bandbreedte)
  - Bij uitval van IP verbinding hebben de sub-locaties geen telefonie meer.

 

 • Multiple Server Solution (MLS-MS)
  Deze oplossing biedt u minder functionaliteit tussen de locaties onderling, maar heeft als groot voordeel redundancy. Bij uitval van de IP verbinding kan namelijk worden teruggevallen op de traditionele telefoonlijnen. De voor- en nadelen van deze oplossing zijn:
  + Bij uitval van IP verbinding toch telefonie mogelijk via traditionele verbindingen (ISDN)
  +
   Geen kans op overbelaste IP verbindingen door gebruik van connectiegroepen
  +
  Lagere kosten voor IP verbindingen doordat alleen bandbreedte vereist is voor intern verkeer
  - Beperkte functionaliteiten tussen servers onderling (geen globaal flexwerken bijvoorbeeld.)
  - Individueel beheer per locatie

 

Gezien de complexiteit van telefonie oplossingen die meerdere locaties beslaan adviseren wij u om kontakt op te nemen met uw reseller. Die kan u namelijk advies geven in een oplossing die in uw situatie het meest geschikt is.