Wat kost een @COM?

Voor de daadwerkelijke prijzen verwijzen wij naar onze resellers, maar we kunnen wel zeggen dat een @COM Business Manager gepositioneerd wordt in het midden segment waarbij ons doel is dat deze altijd zeer scherp geprijsd is. Om dit te bereiken bieden wij onze resellers hoge marges en soms ook speciale projectprijzen zodat zij voor u altijd de beste prijs kunnen bieden. 

Licentie modellen

Voor onze resellers hanteren wij in combinatie met de @COM Business Manager twee verschillende licentie-modellen:

OPEX: per maand met contract - "Subscription-based"

OPEX staat voor OPerating EXpense, hetgeen de financiële benaming is voor deze vorm van verkoop. In het geval van licentiemodellen is deze bij velen meer bekend onder andere namen, zoals "Subscription-based model", "Pay per use", of SaaS (Software as a Service). Deze modellen zijn steeds populairder geworden door de jaren, omdat je betaald voor wat je nodig hebt en niet vooraf moet uitzoeken wat je de komende periode allemaal nodig hebt. Wij bieden voor het OPEX model de volgende twee varianten aan: 

  • Het "Tailored licensing model"
    Een "Op maat" licentiemodel waarbij je exact kunt aangeven wat je nodig hebt en precies daarvoor ook betaald.
     
  • Het "User-based licensing model"
    Een "Alles in in" model waarbij je op basis van één prijs per gebruikers beschikking krijgt over alle functionaliteit.

De prijzen en exacte voorwaarden waaronder deze modellen wordt aangeboden worden uiteindelijk bepaald door onze resellers. De algemene voorwaarden en eigenschappen van deze modellen niet, deze zijn daarom toegelicht in de onderliggende pagina's.

CAPEX: Éénmalig aankoop - "Perpetual licensing"

CAPEX staat voor CAPital EXpenditure, hetgeen wederom een financiële benaming is voor deze verkoopvorm. Qua licentiemodel is dit gelijk aan het zogenaamde "Perpetual licensing model", in dit model geef je aan wat je nodig hebt en koop je vervolgens de software via een eenmalig bedrag. De software is vervolgens van jou en je kunt het gebruiken zo lang je maar wilt. Het voordeel van dit model is dat het over een langere periode goedkoper is. Het nadeel is dat je wel kunt opschalen door licenties er bij te kopen maar niet kunt afschalen, en dat je in één keer het gehele aankoopbedrag moet betalen. Dit model is het beste geschikt voor bedrijven waarbij de telefonie-wensen over een lange periode gelijk blijven en die kapitaal hebben om de aankoop in één keer te maken.

Opvallend is dat steeds meer leveranciers het OPEX model aanbieden, omdat eindgebruikers hier meer naar vragen en omdat het ook administratief handiger om maar één model te hanteren. Als fabrikant leveren wij bewust beide modellen aan, omdat wij van mening zijn dat dit niet onze keuze moet zijn maar de keuze van de klant/reseller.