BACK

Asterisk

De @COM Business Manager werkt al enige tijd met de door Digium ontwikkelde VoIP telefonie toolbox; "The Asterisk Open-Souce PBX". Hiervoor is gekozen omwille van de hoge kwaliteit en flexibiliteit.

De eerste versies van de @COM Business Managers maakte gebruik van Asterisk versie 1.2, inmiddels wordt op de @COM Business Manager v1.3 gebruik gemaakt van de laatste Asterisk versie 1.4. Om wille van stabiliteit is voor lange duur bewust niet gekozen om de software versies 1.6 of 1.8 in te zetten, maar voor de volgende versie is Asterisk 1.8 op de "roadmap" geplaatst. (Asterisk versie 10 wordt bewust niet gebruikt omdat dit geen "Long time support" release betreft.)

De Asterisk Open-source PBX software valt onder de GNU General Public License (GPL), dit houdt in dat de Asterisk broncode en de gecompileerde software van Asterisk constant in ontwikkeling is en vrij (open source) mag worden verdeeld. Kort samengevat; Asterisk kan door iedereen gratis worden gebruikt. Voor de @COM Business Manager is de code van Asterisk op maat aanpast naar onze de specifieke functie eisen. De nieuwe broncode van deze "forked" Asterisk is dan ook volgens de voorwaarden van de GPL licentie gratis opvraagbaar.

 

 

 


Our Partners

Send an e-mail

for more information

mail